Reiki

reikiReiki staat voor universele levensenergie, maar ook voor de methode van helen zoals die ontwikkeld is door de japanner Mikao Usui. Hij ontwikkelde een methode waarbij door middel van handoplegging kwalen en problemen oplossen en de behandelde zich beter gaat voelen. Tegelijkertijd wordt men zich bewuster van de eigen leefstijl en kan men zijn/haar eigen houding in het leven veranderen. Hiervoor ontvangt men een aantal basis leefprincipes.

Lezing:

In een lezing van een paar uur vertelt Cor over de basis van deze methode, de geschiedenis en hoe het werkt. Uiteraard kun je tijdens of aan het eind van de lezing vragen stellen. Er kunnen enkele demonstratiebehandelingen worden gegeven, zodat je beter kunt ervaren wat Reiki voor jou kan zijn.

Behandeling:

Een Reikibehandeling is tijd nemen voor jezelf en jezelf warmte, liefde en kracht gunnen om verder te kunnen in je leven. Door middel van handoplegging in een rustige, veilige en warme omgeving wordt je op natuurlijk wijze geholpen om meer en dieper in jezelf te keren. Hierdoor vindt je rust om jezelf te helen. En dat is het basisprincipe van deze liefdevolle heelmethode “Heal Thyself”.

Cursus:

Als je getroffen bent door de eenvoud en en de diepte van deze bijzondere manier van hulp bij jouw heelproces, kun je ervoor kiezen om zelf altijd Reiki bij de hand te hebben.
In een cursus van 4 dagdelen kort na elkaar kun je de basis van Reiki leren. Vanaf dat moment heb je altijd 2 vrienden (je handen) bij je om jezelf en anderen te helpen bij het levensproces. Met Reiki 1 heb je heel veel in handen om jezelf te helpen.
Van daaruit kun je ervoor kiezen om je verder in Reiki te verdiepen door Reiki 2 en daarna het Masterschap en/of je te verrijken met andere methoden van bewustwordting.

Reiki uitwisseling:

Elke eerste woensdag van de maand komen mensen met Reiki bijeen in Centrum Shin Sho om elkaar Reiki te geven en ervaringen en gedachten met elkaar te delen.

Extra:

 

  • Energiemeditatie: Zittend in een kring ontvang je van de Master energie om dieper in meditatie te gaan